לבנדר

בעברית: אזוביון

לטיני: Lavandula Officinalis

הלבנדר חבר במשפחת השפתניים. יש ממנו כ-37 מינים באגן הים התיכון, אירופה בעיקר צרפת, אנגליה ובולגריה, אפריקה, הודו ועד סין.

ללבנדר ריח נפלא, מתוק ויחד עם זאת רענן.

פרחי הלבנדר סגולים-כחולים בצורת כוכב, גדלים בקצה גבעול ארוך ופורחים מהאביב ועד הקיץ. את הפרחים יש הנוהגים לשלב בכריות חמות, או בשקיות בד להרחקת חרקים, קישוט עוד.

בארומתרפיה הלבנדר נמצא בשימוש מאז ימי קדם. יש האומרים כי נמנה עם הסממנים של הקטורת בבית המקדש. הרומאים היו משתשמים בצמח בשל התכונות האנטיספטיות שלו בטיפול בפצעים ובשטיפות, בלטינית המילה "lavare" פירושה "לשטוף". במי הלבנדר (הידרוסול) היו מתרחצים בימי אליזבת וסטיוארט (אנגליה).

תכונות הריפוי יוצאות הדופן של הלבנדר התגלו לגמרי במקרה על ידי כימאי צרפתי (ג'ספוטה) במאה ה-18כשנשרף במעבדה שלו ובלית ברירה דחף את ידיו הבוערות לדלי המכיל לבנדר בכך ניצל.

שמן אתרי לבנדר הוא פריט חובה בכל ערכת עזרה ראשונה.

עוזר לכוויות (שמן, שמש, אש) על ידי כך שהוא פועל על מרכז העצבים ומרגיע מאוד גם את הנפש וגם את האזור הפגוע. שמן הלבנדר מעודד התחדשות של תאי עור, הרגעת עקיצות  והרחקת חרקים ועוד.

שמן אתרי לבנדר נמצא בשימוש נרחב במעבדה של המכשפה הלבנה. הוא אהוב ומוערך במיוחד. הוא תרופת כל התרופות (ואינו תחליף לייעוץ/ טיפול של רופא קונבנציונלי). תמצאו אותו בסרום לכל הגילאים, בקרם גוף הנפלא שלנו וגם במשחת ההחתלה הסופר נהדרת הזו.

בשימוש לעור שמן הלבנדר מעודד התחדשות של תאי עור, מאזן הפרשה של סבום, נהדר במצבים של אקנה, פצעים מוגלתיים, מקטין התפשטות של פטרת, מרגיע נפיחויות, צלקות ופצעים בכלל. נעים בתור טוניק לשיער ועשוי לעזור במצבים של התקרחות.

שמן אתרי לבנדר משפיע על מערכת העצבים המרכזית. מאפשר גישה נינוחה יותר לטיפול רגשי. הלבנדר מרגיע את ההוויה הפיזית והרוחנית שלנו, משפיע לטובה על הפרעות פסיכולוגיות, מרגיע כעסים ומתח, מסייע במצבים של מאניה דיפרסיה.וליתר מערכות הגוף… הלבנדר מרגיע את הלב, לכן יועיל במצבים של לחץ דם גבוה, מועיל מאוד בשיכוך כאבי שרירים, ניתן לטפטף כ-10 טיפות לאמבטיה מלאה לאדם מבוגר, 5 טיפות לילד. ניתן להוסיף מרג'רום על מנת להגביר את האפקט.

הלבנדר

עוזר למערכת הנשימה – ברונכית, קוצר נשימה, קירור, בחילות, כאבי ראש, כאבי בטן ועוד.

הלבנדר הוא כמעט כל יכול. הוא משפיעה לטובה על מערכות הגוף ובעיקר מרגיע אותנו. מבפנים ומבחוץ. בגוף הפיזי והנפש הרגישה שלנו.

אז איך משתמשים בו? שאלה טובה!!

שמנים אתרים אסורים לשימוש במריחה ישירות על העור. שמן אתרי לבנדר הינו שמן עדין מאוד וכמעט שאין בני האדם מפתחים אליו רגישות. הוא מותר

 כשלעצמו. אך ניתן לשלבו עם שמנים אתרים נוספים. שמנים המשתלבים טוב עם הלבנדר הם ברגמוט, תפוז, קלמנטיה, פטשולי, מרווה, מרג'רום ורוזמרין.

 לשימוש גם בתינוקות (יש למהול בשמן נשא כמו שמן שקדים במינון של 1:1 ואת שמן השקדים למרוח על העור). ניתן לטפפף 3-5 טיפות למבער ולהפיץ את ריחו בחלל החדר. אם למצבים של צינון, ניתן לשים טיפה אחת על דש החולצה ופשוט לנשום אותו פנימה.

שמן הלבנדר נהדר

 

  • הלבנדר הוא השמן האתרי היחיד המותר במריחה ישירה על העור ללא מהילה בשמן נשא אך עם תינוקות בפרט וילדים בכלל מומלץ לשלב עם שמן צמחי כאמור. במקרה של כוויה פשוט טפטפו טיפה אחת של קסם.